Ga naar de tuinhuisjes en blokhutten van Bear CountyBear County tuinhuisjes en blokhutten

Tuinhuisjes en blokhutten van PEFC-gecertificeerd Noord-Europees vurenhout


Algemeen

Bear County biedt u een ruim assortiment blokhutten en tuinhuisjes gebaseerd op het stabiele stapelsysteem. Zoekt u een speelhuisje voor de kinderen? Een opberghok voor uw gereedschap en fietsen? Altijd al gedroomd van een theehuis naast uw vijver? Of wilt u graag genieten van de ondergaande zon, luierend op de veranda van één van onze grotere blokhutten of tuinhuisjes? Voor iedere wens biedt Bear County u een passende blokhut of tuinhuisje.

Voor de productie van een Bear County tuinhuisje of blokhut wordt alleen het beste Scandinavische vurenhout gebruikt. Door het strenge klimaat hebben die bomen jaarlijks slechts een korte groeiperiode, waardoor een fijnnervige houtstructuur ontstaat, die de duurzaamheid van het product verhoogt. De Scandinavische landen zien van overheidswege streng toe op een verantwoord bosbeheer. In de praktijk betekent dit onder meer, dat er altijd meer bomen geplant moeten worden dan men er kapt.

De blokhutten, tuinhuisjes en bergingen van Bear County worden als bouwpakket geleverd. Uiteraard wordt een uitgebreide opbouwbeschrijving die niets aan duidelijkheid te wensen overlaat meegeleverd.
Alle maten zijn circa maten.


Easy Entry - tuinhuisjes met lage drempel en ruime deuropeningeasy ENTRY©


Een lage drempel en ruime deuropening
De tuinhuisjes en blokhutten van Bear County uit de Classic-, Functional-, Infinity- en Variation-serie hebben een easy ENTRY© want de metalen drempel is laag en de deuropening extra ruim. Dit maakt de tuinhuisjes voor iedereen toegankelijk en zorgt voor een prettige entree.

Een lage metalen drempel voor extra gemak
Uw fiets, kruiwagen of grasmaaier eenvoudig uw tuinhuis binnen rijden? Bij de tuinhuisjes en blokhutten van Bear County met easy ENTRY© is dit mogelijk. De metalen drempel van deze opvallend laag en zo sterk dat hij bestand is tegen zware voorwerpen. Wel zo makkelijk als u met zwaar gereedschap uw tuinhuis wilt betreden.

Hogere deuropening
De tuinhuisjes van Bear County met easy ENTRY© hebben ook een ruime deuropening. Een belangrijke ontwikkeling, want niets is vervelender dan uw hoofd stoten tegen de deurpost. De dagmaat, ofwel de werkelijke deuropening en niet de kozijnmaat, bedraagt 191 cm voor de tuinhuisjes en blokhutten met een wanddikte van 28 en meer en 175 cm voor de tuinhuisjes met een wanddikte van 19 mm.

Toepasbaar met en zonder vloer
De tuinhuisjes van Bear County met easy ENTRY© zijn toepasbaar in drie verschillende situaties:

  • Met Bear County houten vloer (inclusief onderregels)
  • Met grondbalken
  • Zonder vloer en zonder grondbalken

Voor welke optie u ook kiest, een eenvoudige entree is gegarandeerd. Ook als u kiest voor een houten Bear County vloer, is de drempel laag. Bovendien sluit de drempel van binnen naadloos aan op de vloer en biedt de drempel extra bescherming voor de vloer.

Terug naar vorige pagina

 


Space Plus - hetzelfde oppervlak, meer binnenruimteSPACE plus©


Hetzelfde oppervlak, meer binnenruimte
De meeste tuinhuisjes van Bear County zijn voorzien van een 'strakke' hoekverbinding SPACE plus©, een uniek systeem dat tweevoudig gepatenteerd is. De een aantal blokhutten van Bear County zijn NIET voorzien van SPACE plus© maar zijn voorzien van een traditionele 'blokhut-hoekverbinding' met de bekende 'uitstekende' delen, de 'oren'.

Meer effectieve binnenruimte
Bij de hoekconstructie van blokhutten zijn altijd 'uitstekende' delen van de wandbalken. Dit worden ook wel de ‘oren’ genoemd. Kiest u voor een tuinhuisje met de SPACE plus© constructie, dan profiteert u van extra ruimte in het tuinhuis, omdat de oren plaatsmaken voor een ruimtebesparende hoekconstructie. De buitenafmeting blijft gelijk, maar de binnenruimte neemt fors toe.

Eenvoudige opbouw door stabiel stapelsysteem
De nieuwe SPACE plus© hoekconstructie staat garant voor een stevige en slijtvaste constructie en is bovendien zeer gemakkelijk op te bouwen dankzij een stabiel stapelsysteem.

Ruime wand- en nokhoogte
Dankzij de ruime wand- en nokhoogtes hebben van de tuinhuisjes en blokhutten van Bear County een grote inhoud en passen er ook hoge voorwerpen in.

Geïntegreerde windverankering
De windverankering is geïntegreerd in de SPACE plus© tuinhuisjes door middel van speciaal ontwikkelde metalen profielen. Dit unieke systeem is gepatenteerd en vormt een mooi afgewerkte oplossing aan de binnenzijde van uw tuinhuis. De windverankering ondervangt de werking van het hout en geeft extra stevigheid aan uw tuinhuis.

Wind- en waterdichte constructie
De SPACE plus© hoekconstructie is wind- en waterdicht, dus bestand tegen wind, regen, hagel en een sneeuwbui.

Modern design met een robuuste uitstraling
De SPACE plus© hoekconstructie heeft een moderne en robuuste uitstraling. De hoekpalen van uw tuinhuis zijn opgebouwd uit verlijmde lagen en zijn gevingerlast. Dit betekent dat ze in de lengterichting met elkaar verbonden zijn waarbij de uiteinden als vingers in elkaar steken. Hierdoor is de paal stevig en bestand tegen vervorming, zoals kromtrekken.

Terug naar vorige pagina

 


Impregneren voor een lange levensduur

De blokhutten, tuinhuisjes en prefab bergingen van Bear County worden blank en onbehandeld geleverd. Zij dienen zo snel mogelijk zowel binnen als buiten zorgvuldig behandeld te worden tegen weersinvloeden.

Dompelimpregneren voor een langere levensduur
Dompelimpregneren kan in twee kleuren: dennengroen en notenbruinOm het u makkelijk te maken kunnen de tuinhuisjes en blokhutten van Bear County door de fabriek voor u geïmpregneerd worden middels de dompelmethode.
Dit kan in twee kleuren: dennengroen en notenbruin.

Dompelgeïmpregneerd hout is echter minder duurzaam dan drukgeïmpregneerd hout.
Wij adviseren dan ook om een dompelgeïmpregneerd tuinhuis of blokhut binnen 1..1,5 jaar af te werken met verf, beits of Restol Houtolie.
De kosten voor het dompelimpregneren van een tuinhuisje of blokhut van Bear County hangen af van het model en eventuele opties. Neemt contact op met Houtweb voor meer informatie.

Drukimpregneren voor de langste levensduur
Tegen een geringe meerprijs kunnen wij uw blokhut of tuinhuisje voor u impregneren onder hoge druk voor een extra lange levensduur. Bovendien spaart u tijd omdat u niet de messing en groef van de balken hoeft te verven of te beitsen voor het in elkaar zetten van de blokhut of tuinhuisje. Wij impregneren volgens de vacuüm/druk-methode, en uiteraard geheel onder KOMO-keur!
De kosten voor het optionele impregneren onder hoge druk worden bij elk tuinhuisje of blokhut opgegeven bij de opties.

Een drukgeïmpregneerd tuinhuisje of blokhut hoeft dus niet geschilderd of gebeitst te worden. Maar uiteraard kan dat wel als u dat mooier vindt.

Een tuinhuisje of blokhut staat vaak met één of twee zijden dicht bij een schutting, heg of struiken. U kunt hier later niet of slechts zeer moeilijk bij om goed onderhoud te plegen. Het resultaat is dat uw tuinhuisje of blokhut niet zo heel lang mee gaat. Bij een drukgeïmpregneerd tuinhuisje of blokhut hoeft u er niet bij te kunnen voor onderhoud!

De aanschaf van een tuinhuisje of blokhut vergt vaak een behoorlijke investering. Door uw tuinhuisje of blokhut onder hoge druk te laten impregneren beschermd u uw investering. U zult vele jaren plezier van uw investering hebben!

Een drukgeïmpregneerd tuinhuisje of blokhut heeft verreweg de langste levensduur !  Een drukgeïmpregneerd tuinhuisje of blokhut heeft verreweg de langste levensduur !
Wij kunnen vrijwel alle tuinhuisjes, blokhutten en garages onder KOMO-keur voor u onder hoge druk impregneren voor de langste levensduur. Lees meer over het impregneren van tuinhuisjes en blokhutten.


Opbouwservice van Bear County

Opbouwservice van Bear County En om het voor u nog makkelijker te maken kunnen de tuinhuisjes en blokhutten van Bear County desgewenst ook nog eens door Bear County bij u thuis geplaatst worden. Als u hier voor kiest neemt Bear County contact met u op in verband met de planning.
We gaan er hierbij vanuit dat de bouwplaats goed bereikbaar is en dat eventuele grond-, funderings- en/of bestratingswerkzaamheden gereed zijn zodat de monteurs direct aan de slag kunnen.

Het plaatsen van een tuinhuis of blokhut van en door Bear County is uitsluitend mogelijk voor:
  • niet-geïmpregneerde tuinhuisjes en blokhutten
  • dompelgeïmpregneerde tuinhuisjes en blokhutten
Door Houtweb onder hoge druk geïmpregneerde tuinhuisjes en blokhutten kunnen niet door Bear County geplaatst worden.

De kosten voor het plaatsen van een tuinhuis of blokhut door Bear County hangen af van het type tuinhuisje of blokhut en de eventueel gekozen opties. Neem contact op met Houtweb voor meer informatie.

 


Houten vloeren voor tuinhuisjes en blokhutten van Bear County Bear

Bear County heeft mooie houten vloeren, gemaakt van naaldhout, om uw tuinhuis van binnen tot in de puntjes af te werken. De vloeren worden geleverd in pakketten van 1,5 m2 en/of 3 m2 en legt u op dezelfde wijze als een laminaatvloer. Dankzij de vierzijdige mes- en groefverbinding sluit de vloer mooi aan en legt u de vloer eenvoudig zelf. De vloerpakketten zijn inclusief verbindingshoekjes, plinten, spijkers en geïmpregneerde onderregels voor vloer en wand. De vloerplanken zelf zijn 18 mm dik. Als u de optionele vloer besteld voor de tuinhuisjes van Bear County dan hoeft u dus geen optionele fundamentsbalken of onderregels te bestellen.

 

Belgische klanten

De transportkosten van de tuinhuisjes en blokhutten van Bear County gelden zowel voor Nederland als voor België (uitgezonderd de eilanden).

 

Hout is een natuurproduct

Elk stuk hout is uniek. Hierdoor ontstaat de natuurlijke uitstraling van hout. Dit betekent dat er onder andere als gevolg van weersinvloeden krimp- en droogscheuren en mogelijk enig maatverschil kan voorkomen. Bijvoorbeeld aan de uiteinden van latten en balken. Dit zijn zogenaamde kopscheuren. Ook kunnen er verkleuringen en harszakken op verschillende plaatsen voorkomen. Een natuurproduct als hout is nooit 100% vormvast. Een bepaalde verdraaiing of kromming die kan ontstaan is een normaal verschijnsel. Uit deze eigenschappen blijkt dat hout 'leeft'. Al deze natuurlijke eigenschappen vormen echter geen probleem voor de opbouw van uw blokhut, tuinhuis of berging. Het geven juist 'warmte' aan dit unieke natuurproduct.Basic serie tuinhuisjes en blokhutten van Bear County

De Basic serie tuinhuisjes en blokhutten zijn scherp geprijsd. Het zijn eenvoudige doch toch degelijke tuinhuisjes en blokhutten met wanddiktes variërend van 15 mm tot en met 34 mm.

Ga naar de Basic serie tuinhuisjes van Bear County.

Eigenschappen van de tuinhuisjes uit de Basic serie met 15 mm wanddikte

Drempels van 30 mm hoog Drempels van 30 mm hoog   Vast raam met vaste roedeverdeling en kunststof beglazing Vast raam met
vaste roedeverdeling en
kunststof beglazing
Lege afbeelding 
Schuifgrendel Schuifgrendel   Eenvoudige scharnieren Eenvoudige scharnieren


Eigenschappen van de tuinhuisjes uit de Basic serie met 19 mm wanddikte

Drempels van 65 mm hoog Drempels van 65 mm hoog   Vast raam met vaste roedeverdeling en kunststof beglazing Vast raam met
vaste roedeverdeling en
kunststof beglazing
Lege afbeelding 
Kelderbandslot Kelderbandslot   Eenvoudige scharnieren Eenvoudige scharnieren


Eigenschappen van de tuinhuisjes uit de Basic serie met 28 mm wanddikte

Sterke windverankering Sterke windverankering
Geïntegreerde windverankering
voor extra stevigheid.
  Sterk, betrouwbaar cilinderslot Sterk, betrouwbaar cilinderslot
Luxe deurbeslag
Lege afbeelding 
Verstelbare deurscharnieren Verstelbare deurscharnieren
Drie verstelbare scharnieren
per deur
  Uitzetvenster Uitzetvenster
Enkele modellen zijn voorzien van
een handig uitzetvenster voor extra
ventilatie


Eigenschappen van de blokhutten uit de Basic serie met 34 mm wanddikte

Lage metalen drempel Lage metalen drempel
Drempel van slechts 17 mm hoogte.
  Sterk, betrouwbaar cilinderslot Sterk, betrouwbaar cilinderslot
Luxe deurbeslag
Lege afbeelding 
Verstelbare deurscharnieren Verstelbare deurscharnieren
Drie verstelbare scharnieren
per deur
  Uitzetvenster Uitzetvenster
Enkele modellen zijn voorzien van
een handig uitzetvenster voor extra
ventilatie

Terug naar vorige paginaClassic serie blokhutten van Bear County

Even een moment van rust. Met een boek, drankje en hapje bijkomen na een lange dag werk. De tuinhuizen uit de Classic serie vormen een volwaardige leefruimte waar het heerlijk verblijven is. U kunt de tuinhuizen uit deze serie herkennen door hun traditionele uitstraling en zware kwaliteit.

Ga naar de Classic serie blokhutten van Bear County.

Eigenschappen van de blokhutten uit de Classic serie

Een hoge deuropening voor een ruime entree Deurhoogte 191 cm
Een hoge deuropening voor een ruime entree.
  Lage metalen drempel Lage metalen drempel
Makkelijk om uw fiets, kruiwagen of grasmaaier in het tuinhuisje te zetten.
Lege afbeelding 
Sterk, betrouwbaar cilinderslot Sterk, betrouwbaar cilinderslot
Luxe deurbeslag.
  Verstelbare deurscharnieren Verstelbare deurscharnieren
Lege afbeelding 
Lege afbeelding 
Duurzame draaikiepramen Zeer duurzame draaikiepramen
Met verstelbare roedeverdeling en beglazing van 3 mm dik glas.
  Aluminium afwateringsstrip Aluminium afwateringsstrip
Lege afbeelding 
Ventilatieroosters Ventilatieroosters
De meegeleverde ventilatieroosters zorgen voor de nodige luchtcirculatie in uw tuinhuisje.
  Sterke windverankering Sterke windverankering
Geïntegreerde windverankering voor extra stevigheid.
Lege afbeelding 
Traditionele hoekconstructie Traditionele hoekconstructie   Optionele Onduvilla dakbedekking Onduvilla dakbedekking
Optioneel verkrijgbaar: Onduvilla dakbedekking in roodgevlamd of zwart.
Lege afbeelding 
Optionele standaard dakshingles Standaard dakshingles
Optioneel verkrijgbaar standaard, rechthoekige dakshingles.
  Optionele beverstaart dakshingles Beverstaart dakshingles
Optioneel verkrijgbaar beverstaart dakshingles.
Lege afbeelding 

Terug naar vorige paginaFunctional serie tuinhuisjes van Bear County

Een kleiner hoekmodel tuinhuis doet uitstekend dienst als opbergruimte, terwijl een groot model geschikt is als riante hobby- of leefruimte. De hoekmodellen zijn speciaal ontwikkeld voor plaatsing in een hoek van de tuin, zodat het tuinhuis minder ruimte inneemt. Opvallend zijn de mooie grote ramen met extra veel lichtinval.

Ga naar de Functional serie tuinhuisjes van Bear County.

Eigenschappen van de tuinhuisjes uit de Functional serie

Een hoge deuropening voor een ruime entree Deurhoogte 191 cm
Een hoge deuropening voor een ruime entree.
  Lage metalen drempel Lage metalen drempel
Makkelijk om uw fiets, kruiwagen of grasmaaier in het tuinhuisje te zetten.
Lege afbeelding 
Sterk, betrouwbaar cilinderslot Sterk, betrouwbaar cilinderslot
Luxe deurbeslag.
  Verstelbare deurscharnieren Verstelbare deurscharnieren
Lege afbeelding 
Ramen met verstelbare roedeverdeling Ramen met verstelbare roedeverdeling
Inclusief beglazing van 3 mm dik glas.
Modellen CF 2000 en CF 2010 zijn voorzien van openslaande ramen. Model CF 2020 is voorzien van draaikiepramen.
  Ventilatieroosters Ventilatieroosters
De meegeleverde ventilatie-roosters zorgen voor de nodige luchtcirculatie in uw tuinhuisje.
Lege afbeelding 
Robuuste, ruimtebesparende hoekconstructie Robuuste, ruimtebesparende hoekconstructie
Door Bear County gepatendeerde, robuuste, ruimtebesparende, wind- en waterdichte hoekverbinding.
  Inclusief OSB vloer Inclusief OSB vloer
Inclusief onderhoudsvriendelijke vloer van OSB-plaat.
Lege afbeelding 
Optionele standaard dakshingles Standaard dakshingles
Optioneel verkrijgbaar standaard, rechthoekige dakshingles.
  Optionele beverstaart dakshingles Beverstaart dakshingles
Optioneel verkrijgbaar beverstaart dakshingles.

Terug naar vorige paginaInfinity serie tuinhuisjes van Bear County

Infinity serie tuinhuisjes van Bear County

Hebt u altijd al uw eigen tuinhuis met overkapping willen ontwerpen? Met de Infinity tuinhuisjes van Bear County is dit een fluitje van een cent. Met keuze uit diverse afmetingen tuinhuisjes en overkappingen stelt u zelf uw eigen ideale combinatie samen. Helemaal afgestemd op uw persoonlijke wensen en de grootte van uw tuin.

Ga naar de Infinity serie tuinhuisjes van Bear County

Eigenschappen van de tuinhuisjes uit de Infinity serie

Een hoge deuropening voor een ruime entree Deurhoogte 191 cm
Een hoge deuropening voor een ruime entree.
  Lage metalen drempel Lage metalen drempel
Makkelijk om uw fiets, kruiwagen of grasmaaier in het tuinhuisje te zetten.
Lege afbeelding 
Sterk, betrouwbaar cilinderslot Sterk, betrouwbaar cilinderslot
Luxe deurbeslag.
  Handig, duurzaam draaikiepraam Handig, duurzaam draaikiepraam
Een handig draaikiepraam met 3 mm dik glas (alleen model CI 4010).
Lege afbeelding 
EPDM dakbedekking EPDM dakbedekking
Absoluut waterdicht dak door toepassing van EPDM dakbedekking (rubber).
  Inclusief hemelwaterafvoer Inclusief hemelwaterafvoer
Perfecte afwatering dankzij de meegeleverde gootset.
Lege afbeelding 
Ventilatieroosters Ventilatieroosters
De meegeleverde ventilatie-roosters zorgen voor de nodige luchtcirculatie in uw tuinhuisje.
  Robuuste, ruimtebesparende hoekconstructie Robuuste, ruimtebesparende hoekconstructie
Door Bear County gepatendeerde, robuuste, ruimtebesparende, wind- en waterdichte hoekverbinding.


Volg Bear County op Pinterest

Ga naar de garages van Bear County
Ga naar de tuinhuisjes en blokhutten van Bear County


Terug naar vorige pagina